Kamphambe, Malawi

Lerarenwoningen en latrines

De school van Kamphambe heeft meer docenten nodig. Door samen met de lokale bevolking twee lerarenwoningen te bouwen, wordt het dorp aantrekkelijker voor docenten. Zowel de leraren als de leerlingen profiteren van de nieuwe woningen. Meer leraren zorgen voor minder werkdruk en kwalitatief beter onderwijs. Leraren die dichtbij de school wonen, zijn ook beter bereikbaar voor de leerlingen en minder vaak afwezig door de slechte wegen.

Kamphambe

Kamphambe heeft een prachtige omgeving met veel heuvels. De families zijn voornamelijk boeren en leven van wat ze oogsten. Ze leven verspreid in het groene landschap, maar vormen ondanks de afstand een hechte gemeenschap. De dichtstbijzijnde basisschool ligt op ongeveer twee uur lopen van Kamphambe.

Lerarenwoningen en latrines

Op dit moment zijn er vier leraren voor 522 leerlingen. Hierdoor moeten de leraren letterlijk rennen van klaslokaal naar klaslokaal. Met de bouw van twee lerarenwoningen kan de overheid nieuwe docenten stationeren in Kamphambe en wordt de werkdruk lager en de kwaliteit van het onderwijs hoger.

Wilt u ons helpen?

Doneer aan het project om samen ons doel te bereiken!

NL13 RABO 0367 9359 53
Geref. Kerk Voorthuizen
Opmerking: Malawi 2019 donatie